powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Βάσεις:Πιο χαμηλά,πιο χαμηλά!

Βγήκαν επιτέλους τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και για φέτος.Αν και νομίζω ότι άργησαν λίγο,αλλά το καλό αργεί να γίνει,έτσι δεν λένε;Τώρα αν είναι καλό αυτό που έγινε θα δείξει.Για όσους ξέρουν θα κατάλαβαν ότι αυτό είναι "μπηχτή" για ότι συνέβη με τα παιδιά των πολυτέκνων.Πολλοί αντέδρασαν,πολλοί θεωρήθηκαν αδικημένοι.
Για όσους δεν έμαθαν,οφείλω να ενημερώσω ότι "έπεσαν" οι βάσεις σε βαθμό σκανδάλου για τα παιδιά των πολυτέκνων.Για παράδειγμα,στο Φυσικό Θεσσαλονίκης η βάση της γενικής σειράς είναι 15,75 και των πολυτέκνων 5,08! Στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης η βάση της γενικής σειράς είναι 14,5 και των πολυτέκνων 2,8! 
Στη Φιλολογία Αθήνας, όπου η βάση στη γενική σειρά ήταν 17,5, στην κατηγορία των πολυτέκνων η βάση είναι 2,04. Στο Μαθηματικό Αθήνας, όπου η βάση της γενικής σειράς είναι 15,8, στην κατηγορία πολυτέκνων είναι 3,1. Στη σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Πολυτεχνείου η βάση στη γενική σειρά είναι 18,95 και στους πολυτέκνους 4,6.
Στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου, η βάση γενικής σειράς είναι 16,27 ενώ στους πολύτεκνους εισήχθη υποψήφιος με βαθμολογία 2,9. Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου στη γενική σειρά η βάση είναι18,4 και στους πολύτεκνους 11,7 και τέλος στους Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6 και των πολυτέκνων 9,7!


Ξέρω πως όσοι το μάθατε τώρα θα είχατε την ίδια αντίδραση με τους υπόλοιπους.Ναι,είναι αδικία για τα παιδιά που διάβαζαν και με όπλο την προσπάθεια κατάφεραν να μπουν σε αυτές τις σχολές και μάλιστα με πολύ υψηλούς βαθμούς.Όμως σκεφτείτε,ποιο από αυτά τα παιδιά που πέρασε σε ΑΕΙ θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των Πανεπιστημίων;Όταν ένας υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορεί να διαβάσει,έτσι ώστε να συγκεντρώνει μόλις 3,1 ή και 9,7 αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί να περάσει και τα μαθήματα της σχολής του.

Από την πλευρά του Υπουργείου όντως δεν είναι σωστό αυτό που έγινε,γι' αυτό και στο επόμενο άρθρο θα σας εξηγήσω και τους λόγους για τους οποίους έπεσαν τόσο πολύ οι βάσεις των πολυτέκνων.Όχι,ο λόγος δεν είναι ότι είχε πολύ φασαρία στο σπίτι και δεν μπόρεσαν να διαβάσουν!