powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ποια γνωστή οικογένεια αγόρασε το 100% του Μediterranean Cosmos;

  Μετά σχεδόν τρία χρόνια, ο πορτογαλικός όμιλος της Sonae Sierra και η Acropole Χαραγκιώνης αποφάσισαν να παραχωρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους, ύψους 39,9% που έλεγχαν από κοινού, στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Αγοραστής ήταν η Lamda Development, που με τον τρόπο αυτό απέκτησε πλέον τον πλήρη ιδιοκτησιακό έλεγχο του ακινήτου, αντί ποσού ύψους 38 εκατ. ευρώ. Η αξία της επένδυσης για το κέντρο προσέγγισε τα €120 εκατομμύρια, ενώ η σημερινή του εμπορική αξία ανέρχεται στα €176 εκατομμύρια. Το Mediterranean Cosmos επισκέφτηκαν το 2009 8,4 εκατομμύρια άτομα περίπου.  


 Η Lamda Development είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς και ελληνικές εταιρείες.
  Η Lamda Development θα διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το ακίνητο, το οποίο κατά το α΄ τετράμηνο του έτους εμφάνισε μικρή πτώση των πωλήσεων κατά 3,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι 5% πτώσης στο The Mall του Αμαρουσίου. Η διοίκηση της Lamda ανέφερε πρόσφατα ότι ο Μάιος ήταν απογοητευτικός, αλλά εκτιμάται ότι το σύνολο του έτους θα κινηθεί σε επίπεδα πωλήσεων αντίστοιχα του 2009.
   Στην ελληνική αγορά, ο πορτογαλικός όμιλος έχει παρουσία με το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, ενώ τρία ακόμη έργα βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης. Δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα το Star Dome (πρόκειται για το πρώην Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Γαλατσίου) και το Aegean Park βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ ένα ακόμη, το Ioannina στην ομώνυμη πόλη της Ηπείρου.